Beste camping koffiezetapparaat van 2020

Er is niets beter dan de dag beginnen met een lekker kopje koffie. Het enige wat nog tussen jou en een kopje koffie zit, is een camping koffiezetapparaat die compact genoeg is om mee te nemen. Want een koffiezetapparaat van thuis neem je uiteraard niet zomaar mee.

Laat de grootte je niet misleiden, want de koffiezetapparaten op deze lijst zullen je elke dag weer verbazen. We zullen je de plus en minpunten vertellen van alle camping koffiezetapparaten op deze lijst. En we vertellen je tot slot hoe je kunt kiezen welke het best bij jouw wensen past.


Verschillende camping koffiezetapparaten

De camping koffiezetapparaten maken gebruik van verschillende soorten koffiesystemen, zoals Dolce Gusto, Nespresso en gemalen koffiesystemen.
Er zijn koffiezetapparaten die geschikt zijn om in je rugtas mee te nemen, en andere kun je juist alleen maar op een vaste plek neerzetten. Sommige koffiezetapparaten op deze lijst geven je zelfs mogelijkheid koffie te zetten zonder stroom.


Dolce Gusto Piccolo XS

De Piccolo XS is een van de kleinere modellen van Dolce Gusto, dit maakt hem echter niet minder dan de andere modellen. Dit apparaat werkt eenvoudig en zal automatisch starten wanneer je de capsulehouder uit de machine haalt. Dit houdt in dat de Piccolo XS al begint met opwarmen wanneer je nog een Dolce Gusto pad aan het uitkiezen bent. Dit zorgt ervoor dat je vervolgens in minder dan een minuut een heerlijk kopje koffie kan zetten.

Deze camping koffiezetapparaat werkt met alle bekende koffiespecialiteiten, vanaf de lungo tot aan een espresso. Je zult je met de Piccolo XS dus nooit vervelen. In totaal biedt de Piccolo XS 30 verschillende koffie soorten en smaken koffie aan.
De machine beschikt over een waterreservoir van 0,8 liter waar je een goed aantal kopjes mee overweg kan.
Onderhoud is ook geen last, alleen de lekbak zal soms geleegd moeten worden. Aangezien de Piccolo XS gebruik maakt van Dolce Gusto pads werkt het simpel. Koffiezetten, gebruikte pad weggooien en je bent klaar. Deze machine vraagt niet om ontkalkt te worden.

De pompdruk van 15 bar zorgt ervoor dat je in de ochtend ook kan genieten van een sterk drankje zoals de espresso of een cappuccino. Er is voor de liefhebbers ook een Hot & Cold functie op de Piccolo XS, zodat je zelfs op de heetste dagen kan genieten van een lekker koud drankje zoals een ijskoffie.

Dat wat deze apparaat een echte camping koffiezetapparaat maakt, is de grootte. De Piccolo is 13 cm breed, 24 cm diep en maar liefst 27 cm hoog. Het zal dus geen moeite moeten zijn om een plekje te vinden voor de Piccolo XS.

De Piccolo XS is uiteraard niet alleen geschikt voor de camping. Met de brede keuze uit verschillende smaken en soorten koffie zul je met dit apparaat na het kamperen nog niet uitgespeeld zijn. Mocht je beschikken over een keuken met weinig ruimte dan past de Piccolo XS hier ook goed tussen.

Pluspunten:

 • Brede keuze van verschillende soorten en smaken koffie
 • Compact
 • Warmt snel op
 • Geschikt voor ijskoffie


Minpunten:

 • De machine maakt veel geluid
 • Dolce Gusto pads zijn duur

 


Nespresso Essenza Mini

De Essenza Mini is momenteel het kleinste Nespresso model op de markt en dat maakt hem zeker geschikt als camping koffiezetapparaat. Wij stonden versteld wat voor prestaties deze kleine machine kan leveren.

Het meest opvallende aan de Essenza Mini is zijn vormgeving. Met een lengte van 33 cm en een breedte van nog geen 9 cm kan Nespresso dit een van de kleinste koffiezetapparaten op de markt noemen. De Essenza Mini zal zonder twijfel ergens een plekje tussen kunnen vinden.camping koffiezetapparaat

De Essenza mini werkt eenvoudig. Er zit een lipje op de bovenkant die je naar je toe moet trekken, vervolgens stop je hier een Nespresso cup in, daarna klik je op de startknop en dat is het.
Deze machine beschikt over 2 instelbare knoppen, een voor het bereiden van een espresso en een knop speciaal voor het zetten van een lungo.

Uiteraard is het onderhoud aan deze machine minimaal. Af en toe zul je het waterreservoir moeten reinigen en de lekbak zal redelijk snel geleegd moeten worden, de lekbak moet geleegd worden na 6 kopjes.
Het waterreservoir is goed voor ongeveer 4 kopjes en zal dus wel gauw gevuld moeten worden.
Daarnaast beschikt de Essenza Mini over een eco-modus, dit houdt in dat wanneer de machine 9 minuten niet gebruikt wordt, hij zichzelf uitschakelt.

Laat het uiterlijk van de Essenza Mini je niet misleiden. Het mag wel het kleinste model van Nespresso zijn, maar dit apparaat neemt de prestaties van grotere Nespresso machines met zich mee. Met een pompdruk van 19bar zal deze machine je elke ochtend verbazen met een sterk kopje espresso.

Je zet met deze machine onwijs snel koffie. Het zetsysteem maakt gebruik van een thermoblock waardoor je het apparaat niet eerst op hoeft te warmen. Dit zorgt ervoor dat jij in minder dan een minuut kan gaan genieten van een heerlijke espresso.

Helaas kent de Nespresso machine in tegenstelling tot andere koffiezetapparaten op deze lijst weinig afwisseling. We raden de Essenza Mini aan als je maar niet genoeg kan krijgen van sterke drankjes zoals een espresso.

Pluspunten:

 • Maakt heerlijke Espresso
 • Compact
 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk schoon te maken


Minpunten:

 • Weinig afwisseling
 • Klein waterreservoir, moet snel opnieuw gevuld worden

 


Portoffee 1.0

Een compact en goedkoop alternatief voor een grote koffiezetapparaat zou wellicht de Portoffee 1.0 kunnen zijn. Het is ongeveer net zo groot als een normale drinkfles en daarmee past hij in elke rugtas.

Je produceert bij de Portoffee 1.0 zelf de pompdruk. Je doet dit door een grote pomp met veel kracht in een herhalende beweging in te drukken. Door deze techniek kun je zelf tot wel 16 bar pompdruk opwekken! Dit is meer pompdruk dan de meeste koffiezetapparaten voor in huis kunnen leveren.

De Portoffee 1.0 gaat echter nog verder dan een camping koffiezetapparaat. Aangezien je zelf je pompdruk opwekt en de machine kleiner is dan een drinkfles zou je de Portoffee 1.0 ook kunnen gebruiken wanneer je onderweg bent. camping koffiezetapparaat

De draagbare koffiezetapparaat weegt ongeveer 300 gram en zal tijdens het dragen dan ook geen zware last zijn. Er past ongeveer 70 ml water in, dit is genoeg voor een heerlijke espresso.
De Portoffee 1.0 is 6 cm breed en 20 cm lang.

De koffiemachine is eenvoudig in gebruik. Echter heeft het wel 2/3 pogingen nodig om een gevoel te krijgen voor het opwekken van de pompdruk die past bij jouw koffiewensen.

Pluspunten:

 • Heerlijke espresso
 • Licht en past in elke reistas
 • Geen elektriciteit nodig


Minpunten:

 • Weinig verschillende specialiteiten
 • Je moet je eigen pompdruk produceren

 

Campeo Original

De perfecte camping koffiezetapparaat werkt ook in een camper.
Apparaten van Senseo gebruik vaak 1450 tot 1650 watt, echter is de Campeo een uitzondering. De Campeo maakt gebruik van 700 watt, dit maakt het mogelijk om hem in de camper te gebruiken. Er zijn vele Senseo apparaten die zijn omgebouwd tot Campeo, echter zullen wij in deze review de Campeo Original bespreken.

De grootte van de Campeo Original is niet bijzonder compact. De breedte is 21 cm de lengte 31 cm en de hoogte 33 cm. Deze afmetingen maakt de Campeo de grootste camping koffiezetapparaat van deze lijst.

De Campeo maakt gebruik van een koffieboost technologie, dit zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld via 45 gaatjes over de koffiepad. Dit leidt tot een rijke koffie smaak.
En dat is nog niet alles, want de Campeo beschikt ook nog eens over een Crema Plus technologie. Deze technologie zal ervoor zorgen dat je zelfs op de camping kan genieten van een zacht en fijn crèmelaagje.

Er zit op deze machine een intensiteitselectie. Dit houdt in dat je zelf de sterkte van je koffie kunt instellen. Dat maakt het mogelijk om een smaak te produceren die aan jouw koffiewensen voldoet, ongeacht of dat een milde of een sterke smaak is.
De bediening hiervan werkt simpel, klik een keer op de knop voor een milde smaak, of klik twee keer op de knop voor een intensere koffiesmaak.

Het onderhoud van dit apparaat is ook niets om over te klagen. Er zal een lampje gaan branden wanneer het apparaat ontkalkt moet worden, en op zijn tijd verdient het waterreservoir ook een wasbeurt.

Tot slot geeft de Campeo Original de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zetten.

Pluspunten:

 • Koffie met lekkere aroma
 • Intensiteitsselectie
 • Gebruikt 700 watt, dit maakt het echt een camping koffiezetapparaat.
 • Koffiepads zijn betaalbaar


Minpunten:

 • Lage pompdruk (1 bar) zorgt ervoor dat de koffie niet sterk is.
 • Warmt langzaam op
 • Klein waterreservoirBialetti Venus Percolator

Dit Italiaanse koffiepotje wordt regelmatig onderschat. Je moet weten hoe je met een Percolator om moet gaan, voordat het resultaat zich kenbaar maakt. Veel mensen extraheren de koffie te veel, wat ervoor zorgt dat je nog wel eens bittere deeltjes in de koffie terug kan vinden. De percolator kan zonder elektriciteit gebruikt worden, dit maakt het echt een camping koffiezetapparaat.

Het is misschien niet de nieuwste manier van koffie zetten, maar het werkt nog steeds.
Een Percolator is opgebouwd in 2 delen, het onderste deel waar water in gaat, en het bovenste deel waar gemalen koffie in gaat. Doordat je de percolator boven het vuur houdt, gaat het water koken. Daardoor stijgt het water naar boven en mengt het zich met de koffie.
Je zult dit een aantal keren moeten oefenen, aangezien het de eerste poging nog wel eens mis kan gaan. camping koffiezetapparaat

Als je de techniek van de percolator eenmaal onder de knie hebt, dan kun je voor een laag budget heerlijke koffie klaarmaken.

De Baletti Venus is in 4 verschillende maten te verkrijgen, 100, 230, 350, en 550 ml.
Maar hetgeen wat de Bialetti Venus echt onderscheid van de andere percolators is het materiaal waarvan het opgebouwd is. Deze percolator is namelijk gemaakt van athermische materialen. Dit maakt de Bialetti venus niet alleen geschikt om op normaal vuur te staan, maar ook op een inductieplaat. Dit maakt het niet alleen een camping koffiezetapparaat, maar ook een leuk hebbeding voor in huis.
Door de komst van vele nieuwe volautomatische koffiezetapparaten wordt de percolator steeds minder gebruikt, en dat is jammer. Want wij kregen bij het maken van koffie met de percolator echt een doe het zelf gevoel. En als je bereidt bent de moeite te nemen om de techniek onder de knie te krijgen is dit echt het proberen waard.

Pluspunten:

 • Werkt op inductieplaat
 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten
 • Goedkope koffie


Minpunten:

 • Je moet de techniek onder de knie krijgen
 • Er kunnen nog wel eens bittere deeltjes in je koffie voorkomen

 


Portoffee 2.0

Het tweede model van de Portoffee had als doel om het zware pompwerk tecamping koffiezetapparaat
verminderen.
Portoffee 2.0
werkt op batterijen of kan met USB opgeladen worden, hierdoor kan hij dus zijn eigen pompdruk opwekken. Ook is er de mogelijkheid om thee klaar te maken doormiddel van theebladeren.

Net als de Portoffee 1.0 is de Portoffee 2.0 compact en licht. De Portoffee heeft een lengte van 22 cm  een breedte van 7 cm en een diepte van 7 cm. De machine weegt 0,5 Kg.

Portoffee 2.0 is opgedeeld in 2 onderdelen, een deel dat koffie klaarmaakt, en het andere deel dat werkt als beker. Deze 2 delen zijn van binnen beide gemaakt van warmte houdend staal, zodat je ook later op de dag kan genieten van een warme kop koffie.

Pluspunten:

 • Geen zwaar pompwerk (In vergelijking tot de Portoffee 1.0)
 • Compact en past in elke rugtas


Minpunten:

 • Je kunt er geen sterke drankjes mee maken

 


Bestron ACM111Z

Ga je graag alleen met je partner naar de camping en ben je op zoek naar een camping koffiezetapparaat die jullie beide kan voorzien van goede koffie? Dan is dit wellicht wat voor jullie.
De Bestron ACM111Z maakt het mogelijk om precies genoeg koffie te zetten voor 2 personen.

Stel dat je graag je koffie net even wat langer warm houdt dan is dit mogelijk. Deze koffiemachine brengt namelijk een thermoskan met zich mee. Uiteraard is deze thermoskan groot genoeg voor precies 2 kopjes koffie.camping koffiezetapparaat

Wanneer de koffie voor jouw en je partner is gezet zal het apparaat zichzelf meteen uitschakelen. Dat is wel zo zuinig, en thuis zal het je portemonnee ook nog goed doen. Verder beschikt het over een waterniveauaanduiding, zodat je kunt zien wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden.

De koffiemachine heeft een uitneembare filterhouder. De Bestron ACM111Z werkt zoal met een 101 papierfilter als met een permanentfilter.

Pluspunten:

 • Perfect voor 2 personen
 • Energiezuinig
 • Lage prijs
 • Beschikt over een grote thermoskan


Minpunten:

 • Niet de beste kwaliteit koffie

 


De’Longhi Dedica Style

Deze handmatige espressomachine zal je het gevoel geven van een echte barista.
Hij is vooral populair geworden door het moderne ontwerp, de ingebouwde technologieën en het gebruiksgemak.

Dit apparaat is bijzonder klein voor een pistonmachine. De espressomachine is 15 cm breed, 31 cm lang en 33 cm hoog. Doordat deze espressomachine 4 kg weegt kun je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen, en dat is precies wat een camping koffiezetapparaat nodig heeft.

Deze koffiemachine is in staat om 15 bar pompdruk te produceren, hierdoor kun je ook op de camping genieten van een heerlijke espresso. De De’Longhi Dedica Style maakt gebruik van een thermoblock. Dit zal ervoor zorgen dat de watertemperatuur constant zal blijven, en je sneller kan gaan genieten.

Hij werkt met zowel gemalen koffie als E.S.E capsules. In tegenstelling tot andere koffiezetapparaten beschikt de De’Longhi Dedica Style over een stoompijpje. Hierdoor kun je zelfs op de camping genieten van een heerlijke cappuccino, zonder dat je hiervoor een extra melkopschuimer hoeft aan te schaffen.

Het onderhoud aan deze espressomachine is minimaal. Deze machine beschikt over een ontkalkingsysteem zodat jij je hier ook geen zorgen om hoeft te maken.

Pluspunten:

 • Compact en licht
 • Goeie kwaliteit koffie
 • Modern ontwerp


Minpunten:

 • Klein waterreservoir van 1,1 liter

 


Welke camping koffiezetapparaat moet ik kiezen?

Het kiezen van een camping koffiezetapparaat kan een lastige opgave zijn. Zo zijn er eerst enkele vragen die je zult moeten beantwoorden, zoals heb ik toegang tot een stopcontact? Als het antwoord ja is, dan zijn de Dolce Gusto Piccolo XS, de Essenza mini en de Campeo 3 goede opties. Misschien ga je wel met de camper naar de camping en heb je hier nog een koffiezetapparaat voor nodig. Dan zul de Campeo als een goede camping koffiezetapparaat kunnen dienen. Om een goede keuze tussen deze 3 camping koffiezetapparaten te kunnen maken, zal je jezelf moeten afvragen wat voor koffie je het lekkerst vindt. Heb je een voorkeur voor Nespresso? Of drink je toch liever uit koffiepads.

Als je geen toegang tot een stopcontact hebt en graag moeite voor je koffie doet, dan zijn de Portoffee 1.0 en de Baletti Venus goede opties. Misschien ga je wel alleen met je partner naar de camping. Dan zou de Bestron ACM111Z wellicht wat voor jullie kunnen zijn.

Het gewicht en de grootte van een camping koffiezetapparaat is ook een belangrijke factor voor je keuze.
Moet je het apparaat mee kunnen nemen in je rugtas? Dan zijn beide de Portoffee 1.0 en 2.0 goede opties.
Als je ook beschikking hebt over een vuurbron dan zou je ook eens naar een percolator kunnen kijken. We kunnen ons voorstellen dat je voor de Portoffee ook graag warm water wilt, en hier is een oplossing voor. In de meeste gevallen zul je tijdens het kamperen wel een kookpan bij je hebben, hier kun je vervolgens water in doen om het op te warmen.

Graag verwijs ik naar tips waar je op moet letten bij de aankoop van een camping koffiezetapparaat.

Oude post
Nieuwe post

Laat een reactie achter

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is momenteel leeg
Winkel nu